Denne opskrift på andebryst med æbler og svesker er både nem og fuld af smag.
Ingredienser
2 andebryst på ca. 200 g
1 æble
100 g svesker uden sten
Fremgangsmåde
Rids skindet på andebrystet uden at skære ned i kødet. Læg brystet på en kold pande med skindsiden nedad og tænd på panden på fuld styrke, indtil skinnet får farve og bliver sprødt. Tag dem af panden og gnid godt med salt og peber på brystet.
Skær æblet i tern og steg det med sveskerne i det andefedt som allerede er i panden, i ca. 5 min.
Kom æblerne og sveskerne i fadet og læg andebrystet ovenpå. Tilsæt 1 dl vand og kom det i ovnen på 200 grader i 20 min.
Lad dem hvile i 10 minutter.
Ønskes der sauce, så kan væden fra fadet hældes i en gryde med 250 g fløde, en skefuld ribsgele, salt, peber, lidt jævning og kulør.